PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 02. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Tiešsaistes nodarbībās aicina diskutēt par aktuāliem jautājumiem
Tiešsaistes nodarbībās aicina diskutēt par aktuāliem jautājumiem
Foto: pexels
Biedrība “Viedokļu līderu skola” 28. oktobrī plkst. 17.30 aicina piedalīties diskusijā “Konfliktu risināšana. Vai mums būtu jāuzņem bēgļi? Vai mēs varam izlikties, ka bēgļu situācija Eiropā mūs neietekmē?” Diskusija angļu un latviešu valodā notiks Zoom platformā, tajā piedalīsies cilvēki no Latvijas un ASV- žurnālisti, kopienu pārstāvji, skolotāji un viņu audzēkņi, kā arī citi interesenti.

Projekta ietvaros notiks četras  diskusijas. Nākamajās  plānots diskutēt par to, kāda sociālo mediju loma ikdienas dzīvē, tad sarunā par digitālā higiēnu diskusijas dalībnieki runās, kā uzvesties sociālajos tīklos, lai nesabojātu savu reputāciju, savukārt pēdējā diskusijā projekta dalībnieki aicināti izteikt savas domas par jautājumu: konflikti vienaudžu (jauniešu) vidū, to risināšana.

Biedrība “Viedokļu līderu skola” jau ir realizējusi vairākus tiešsaistes projektus, kas īpaši aktuāli pandēmijas laikam. 2020.gada nogalē projektā “No izolācijas uz inovācijām” vecāki un bērni no visas Latvijas un ārzemēm apguva dažādas prasmes, lai mājsēdes laiks būtu izmantots lietderīgi, projektā “Mediju klubs” Latgales  viedokļu līderi diskutēja par sabiedrībā aktuālām tēmām. Nu pienācis laiks kopīgi runāt par jautājumiem, kas aktuāli gan Latvijā, gan citās valstīs. “Projekta galvenais mērķis ir veidot Latgalē informētu un izglītotu sabiedrību, kura spēj kritiski izvērtēt kā ārējos, tā iekšējos apdraudējumus, kā arī māk uzņemties atbildību par pausto viedokli. Kopā ar mums darbojas arī vietējie žurnālisti, jo arī medijiem ir jāmācās, cik svarīgi ir sniegt objektīvu informāciju un uzņemties atbildību par to. Diskusijās iesaistām skolēnus, jo viņi iegūtās zināšanas nodos gan saviem vienaudžiem, gan skolotājiem un vecākiem. Sarunās piedalīties tiek īpaši aicināti gan ASV pārstāvji, gan Latvijas iedzīvotāji, kas piedalījušies dažādās apmaiņas programmās Amerikā, piemēram, Fulbraita,  FLEX un citu stipendiju programmu ietvaros. Projekts stiprinās sadarbību starp abu valstu iedzīvotājiem”, pauž biedrības Viedokļu līderu skola pārstāvji.

Projektu “Starptautiskās sadarbības uzlabošana starp Latvijas un ASV kopienām, izmantojot tiešsaistes diskusijas” (BRIDGING GLOBAL COMMUNITIES THROUGH ONLINE DISCUSSIONS IN LATVIA AND USA) atbalsta ASV vēstniecības Mazo grantu programma. Tajā paustie viedokļi un secinājumi vai ieteikumi var neatspoguļot Valsts departamenta oficiālo nostāju.

Lai piedalītos nodarbībās, nepieciešams reģistrēties anketā (zemāk), reģistrētie dalībnieki saņems piekļuves saites savā norādītajā e-pastā.

Pielikumā pieteikšanas anketa pirmajai nodarbībai ŠEIT.