PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

8161.jpeg
Foto: lightpoet / 123RF
No 17.aprīļa kinoteātris Splendid Palace uzsāk jaunu projektu Kino mīl skolotājus. Projekta laikā tiks organizēti regulāri filmu seansi skolotājiem. 

Katra mēneša trešajā trešdienā skolotāji tiks aicināti uz kādu no Splendid Palace mēneša labākajām filmām par īpaši draudzīgu cenu - 2 eiro.

Pirmajā Skolotāju seansā 17.aprīlī plkst.16.00 Splendid Palace piedāvās noskatīties režisores Līvas Ulmanes jauno Augusta Strinberga leģendārās lugas Jūlijas jaunkundze ekranizāciju. Vairāk par filmu mājaslapā.

Savukārt 20.maijā plkst.17.30 Skolotāju seansā tiks piedāvāta Oskaram nominēto īsfilmu izlase, ekskluzīvu pilnmetrāžas filmu prezentācija, kurā apkopotas šā gada Oskara balvai nominētās īsfilmas – Aja, Bugalū un Grems, Sviesta lampa, Parvane, Telefona  zvans (Aya, Boogaloo un Graham, Butter Lamp, Parvaneh un The Phone Call).

"Kino uzdod jautājumus, runā par aktuālo, provocē, analizē. Ilustrē sabiedrības priekšstatus, tendences, iezīmē jaunus uzvedības kodus, uzrāda psiholoģiskas problēmas. Kino ir neatņemama audiovizuālās kultūras sastāvdaļa, kas daudzviet pasaulē cieši integrēta izglītības sistēmā, veidojot skološanas un skološanās procesu daudz atraktīvāku un saistošāku paaudzes vizuālajai domāšanai,” par kino kā skolotāja darba instrumentu stāsta kinokritiķe Daira Āboliņa.

Ieeja Skolotāju seansā, uzrādot apliecinošu dokumentu, maksās 2 eiro.

Šis gan nav vienīgais kino piedāvājums skolām šajā pavasarī. Nacionālais Kino centrs sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru ir izveidojis informatīvu izdevumu Kino skolās, tā mērķis ir veicināt Latvijas filmu pieejamību un izmantošanu vispārizglītojošo skolu mācību procesā.  Kopā ar izglītības speciālistiem un kinoteorētiķiem veidotajā materiālā ir apkopoti mācību stundu plāni, darba lapas, ko skolotāji var izmantot mācību stundās, kā arī plašāki apraksti par tām filmām, kuru fragmentus rekomendē izmantot mācību procesā. Projekta mērķis ir palīdzēt skolotājam izvēlēties latviešu filmas, to fragmentus, lai paspilgtinātu vai ilustrētu kādu noteiktu mācību tēmu. Izdevuma prezentācija notiks 8. aprīlī plkst. 16.00 kinoteātrī Splendid Palace.

Tālrunis plašākai informācijai: 67043678