PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

10986.jpeg
Foto: bialasiewicz / 123RF
Vakar, 1.janvārī, spēkā stājas grozījumi Izglītības likumā, kas paredz līdz trim samazināt pedagoga profesionālās darbības kvalitātes pakāpju skaitu.

E-klase jau informēja, ka rudenī apstiprinātie grozījumi Izglītības likumā paredz samazināt pedagogu kvalitātes pakāpju skaitu no piecām uz trim.

Turpmāk, pamatojoties uz pedagoga profesionālās darbības kvalitātes novērtējumu, pedagogam tiks piešķirta viena no trim pedagoga profesionālās darbības kvalitātes pakāpēm. Pedagoga profesionālās darbības pirmo kvalitātes pakāpi piešķirs izglītības iestāde, saskaņojot ar pašvaldību, kuras administratīvajā teritorijā atrodas izglītības iestāde.

Pedagoga profesionālās darbības otro kvalitātes pakāpi piešķirs pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā atrodas izglītības iestāde, saskaņojot ar Izglītības un zinātnes ministriju, savukārt trešo kvalitātes pakāpi pedagogam piešķirs Izglītības un zinātnes ministrija.

Grozījumos noteikts, ka pedagoga profesionālās darbības kvalitātes pakāpi apliecinošs dokuments, kas izsniegts līdz 2016.gada 31.decembrim, ir spēkā līdz tajā norādītajam derīguma termiņam. Pedagoga profesionālās darbības trešā, ceturtā un piektā kvalitātes pakāpe, kas piešķirta atbilstoši tiesiskajam regulējumam, kāds bija spēkā līdz 2016.gada 31.decembrim, tiek pielīdzināta attiecīgi pedagoga profesionālās darbības pirmajai, otrajai un trešajai kvalitātes pakāpei.