PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

cheerful-colleagues-digital-device-1432942.jpg
Foto: Pexels
Šā gada vasarā uzņēmēji varēs pieteikties atbalstam nodarbināto apmācībām, paredz otrdien Ministru kabinetā atbalstītie grozījumi atbalsta programmā nodarbināto apmācībām.

Ekonomikas ministrijā skaidroja, ka Latvijas ekonomikā joprojām vērojama strauja izaugsme un arvien vairāk izjūtama darba spēka nepietiekamība, līdz ar to ieguldījumi cilvēkresursos ir būtiski. Tāpat ministrijā atzina, ka līdzšinējais pieprasījums pēc Eiropas Savienības (ES) fondu atbalsta nodarbināto apmācībām no komersantu puses ir bijis augsts.

Paredzams, ka atbalstam varēs pieteikties sīkie (mikro), mazie, vidējie un lielie komersanti. Plānots, ka veiktie grozījumi ļaus sniegt atbalstu vismaz 150 komersantiem, apmācot vairāk kā 2700 darbiniekus.

Atbalsts plānots apstrādes rūpniecības nozares biedrībām, kas ir apmācību pirmās kārtas finansējuma saņēmējas un kas Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) investīcijas apmācību projektā ieguldījušas vismaz 80% apmērā. Uz atbalstu varēs pretendēt arī starptautisko biznesa pakalpojumu centru biedrības vai līdzvērtīgas biedrības un Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares biedrības partnerība vai individuāli īstenots projekts tādās jomās kā datorprogrammēšana, telekomunikācijas, informācijas pakalpojumi, informē aģentūra LETA.

Katram finansējuma saņēmējam maksimāli pieejamais ERAF finansējums apstrādes rūpniecības nozares projektam būs 1,5 miljoni eiro, starptautisko biznesa pakalpojumu centru projektam - 900 000 eiro, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju projektam, kas īstenots partnerībā, - 3,1 miljons eiro, bet individuāli īstenotam projektam - 1,55 miljoni eiro.

Katram finansējuma saņēmējam atbalsts paredzēts dažādu apmācību jomu nodrošināšanai.