PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

9224.jpeg
Foto: Anete Kluce.
Vecāki atbalsta streikot gatavos skolotājus un sagaida, ka streika dienā bērniem, kuriem nebūs iespējas palikt mājās, tiks nodrošināta iespēja atrasties skolā.

Tā ziņu aģentūrai LETA pauda biedrības Vecāki par izglītību pārstāve Silvija Titova-Treija.

Viņa uzsvēra, ka vecāki ir noguruši no reformu solīšanas. "Reformas būtu jāpabeidz, skolotājiem nodrošinot cilvēka cienīgu atalgojumu," sacīja S.Titova-Treija.

Atskatoties uz iepriekšējiem izglītības sektora streikiem, viņa atgādināja, ka arī toreiz vecāki atbalstījuši skolotājus, jo "abiem ir viens mērķis - audzināt bērnus".

S.Titova-Treija norādīja, ka iepriekšējās streika reizēs skolotāji bija organizējuši bērnu pieskatīšanas klasi, līdz ar to arī šajā reizē tiek sagaidīts šāds scenārijs.

Vecāki ir pārliecināti, ka bērniem nav jācieš no pieaugušo neizdarībām. "Tās ir varas un skolotāju savstarpējās attiecības un nesapratne," sacīja biedrības pārstāve, uzsverot, ka būtiski būs saprast, kāda būs varas pārstāvju reakcija saistībā ar streiku un vai ar to būs izdevies kaut ko panākt.

E-klase jau informēja, ka LIZDA padome vakar, 11.novemrī, ārkārtas sēdē vienojās par vienas dienas brīdinājuma streiku.

Kā aģentūra LETA uzzināja arodbiedrībā, izskatot pedagogu streika izlīgšanas komisijas sasniegtos rezultātus, LIZDA secināja, ka vienošanās par vairumu prasību netika panākta.

Līdz ar to LIZDA padome lēma pieteikt vienas dienas brīdinājuma streiku 27.novembrī.

LIZDA izvirzīs divas prasības. Pirmkārt, novirzīt rezervētos deviņus miljonus eiro esošo noteikumu pilnveidei, lai uzlabotu darba samaksas nosacījumus visiem nozarē strādājošajiem, īpaši uzsverot pirmsskolas, mazo skolu, atbalsta personāla stāvokļa uzlabošanas nepieciešamību. Otrkārt, arodbiedrība prasīs nodrošināt finansējumu augstākajai izglītībai un zinātnei.