PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

9529.jpeg
Foto: michaeljun / 123RF
Māra Kučinska valdība izstrādās plānu pārejai uz vienotu izglītības standartu mācībām valsts valodā valsts un pašvaldību finansētās izglītības iestādēs.

Šāda apņemšanās pausta topošās valdības deklarācijas galaprojektā, kas sagatavots parakstīšanai.

Deklarācijas un koalīcijas sadarbības līguma pašreizējo variantu nav paredzēts īpaši mainīt, ja vien kāds no sadarbības partneriem nepamanīs kādu kļūdainu formulējumu, kuru būs nepieciešams vēl rediģēt, sacīja M.Kučinskis.

Savukārt koalīcijas līgumā galaprojektā norādīts, ka sadarbības partneri pieņem zināšanai nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvība"/LNNK īpašo viedokli, ka līdz 2018.gada 1.septembrim būtu jāsāk pāreja uz mācībām latviešu valodā valsts un pašvaldību finansētajās izglītības iestādēs. Tāpat tiekot pieņemta zināšanai VL-TB/LNNK īpašā pozīcija, ka partija vēlas, lai tiktu atcelta termiņuzturēšanās atļauju izsniegšana par nekustamā īpašuma iegādi, informē ziņu aģentūra LETA.

Nacionālās apvienības atbalsts minētajām normām un attiecīgām izmaiņām normatīvajos aktos netiks uzskatīts par sadarbības līguma pārkāpumu. Līdzīgs VL-TB/LNNK īpašais viedoklis par abām tēmām atspoguļots arī pašreizējās valdības deklarācijā.

Koalīcijas līguma galaprojektā norādīts, ka partneru izteiktās īpašās piezīmes tiek respektētas un pieņemtas zināšanai, taču neatbrīvo konkrēto partiju no pienākumu izpildes saistībā ar atbalstu deklarācijā noteikto prioritāšu un valdības rīcības plānā noteikto uzdevumu īstenošanu.