PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

11161.jpeg
Foto: stylephotographs / 123RF
Vides iniciatīvas "100 darbi Latvijai" konkursā, kurā skolēni tika aicināti piedalīties vides sakopšanā, saņemts 41 izstrādāts vides darbu projekts. 

Kā sacīja iniciatīvas koordinatore Līga Ivanova, skolu konkursa pirmajā posmā atsaucās gandrīz tūkstotis 1.-12.klašu audzēkņu un pulciņu dalībnieku. Izvērtējot vides darbu idejas un skiču kvalitāti ar aprakstiem, vizualizācijām un telpiskiem maketiem, konkursa žūrija noteikusi trīs pirmā posma laureātus.

10.-12.klašu grupā par uzvarētāju atzīta Baltinavas vidusskolas 10.klase par ieceri Baltinavas centrā ierīkot skvēriņu "Laimes pakavi", kur tiks uzstādīts īpašs akmeņu pacēlums ar novada ģerboni, ierīkots krāsains akmeņu celiņš un uzstādīti atpūtas soliņi.

Balvu 5.-9.klašu grupā saņems Kocēnu pamatskolas 6.klase par ieceri izdaiļot un labiekārtot novadnieka, mākslinieka Jāņa Staņislava Rozes dzimto māju drupas. Skolēni iecerējuši organizēt mākslas plenēru un apgleznot aizmūrētos logus, ap mājas drupām iestādīt košumkrūmus un puķes, kā arī ierīkot oriģinālu velosipēdu novietni.

Savukārt 1.-4.klašu grupā par laureātiem tiek atzīti Cēsu novada Līvu pamatskolas 3. un 4.klases skolēni, kuri kopā ar vecākiem izgatavos koka stirniņas, kas tiks izvietotas skolas absolventu birztaliņā, kā arī ar dažādiem izglītojošiem un brīvā laika pavadīšanas objektiem papildinās skolas dabas izziņas taku "Jušu taka".

Šodien sākas konkursa otrais posms, kad skolēni veic sagatavošanās darbus, lai pavasarī īstenotu izstrādātās idejas, darbos iesaistot arī savus vecākus un vecvecākus, skolotājus, vietējās biedrības, pašvaldības un uzņēmējus, informē aģentūra LETA.

Konkursa noslēgumā žūrija vērtēs paveikto darbu rezultātu - izcilību, vērienīgumu un darba procesa radošumu. Galvenajā balvā 1.-4.klašu grupas laureāti saņems ekskursijas Rīgā, bet 5.-9. un 10.-12.klašu grupu laureāti tiks pie ceļojuma uz Stokholmu.