PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

10145.jpeg
Foto: victorgrow / 123RF
Zemessardzes 25.gadadienas ietvaros tiek organizēts bērnu un jauniešu jaunrades konkurss, kurā ir aicināts piedalīties ikviens skolēns vecumā no 7 līdz 18 gadiem.

“Ikdienā Zemessardze ir Tev apkārt – katrā pilsētā, ciemā, novadā, tā apvieno dažādu paaudžu cilvēkus, kas diendienā ir Tev līdzās – Zemessardzē dien gan skolotāji, gan zemnieki, gan uzņēmēji, gan strādnieki, gan studenti - visdažādāko profesiju pārstāvji. Un, ļoti iespējams, – sasniedzot savu pilngadību, arī Tu izlemsi kļūt par zemessargu! Katru gadu liels skaits jauniešu stājas Zemessardzē, par ko mums ir ļoti liels prieks. Ja mēs dzīvosim patiesi un dabiski patriotiskā vidē, mēs saglabāsim savu patriotismu ne tikai sirdī un Valsts svētkos, bet arī ikdienā, un Zemessardze tam ir lielisks piemērs. Zemessardze ir vieta, kur mīlestība pret savu Dzimteni sākas dziļi sirdī. Mūsu iedvesma ir patriotisms, mūsu panākumi ir uzcītīgs darbs. Tautas patriotisms un valsts mīlestība ir ļāvusi saglabāt Zemessardzes pastāvēšanu un organizācijas spēku divdesmit piecu gadu garumā. Šodien Zemessardze dod iespēju Latvijas pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību,” stāsta  Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Leonīds Kalniņš.

Savu nozīmīgo gadadienu Zemessardze atzīmēs ar dažādiem pasākumiem Rīgā un citās Latvijas pilsētās - Zemessardzes ekipējuma un tehnikas izstādes, arī zemessargu gājieni un parādes, Zemessardzes vienību pārstāvju viesošanās skolās, kā arī citi pasākumi. Ikvienā pasākumā būs aicināti piedalīties visi interesenti.

Savu skatījumu, izpratni, vērtējumu par Zemessardzi skolēni var paust zīmējot, rakstot eseju vai dzejoli un nosūtīt to Zemessardzei.

Katrs dalībnieks izvēles kārtībā var iesūtīt - 1 zīmējumu un/vai 1 eseju un/vai 1 dzejoli, klāt pievienojot izdomātu moto Zemessardzei. Iespējamās apakštēmas: „Mans tētis/mamma/brālis/māsa/krusttēvs/krustmāte - zemessargs” vai „Es un Zemessardze”.

Visus darbus izvērtēs žūrija un labākie darbi iegūs piemiņas balvas. Visi iesūtītie darbi šī gada augustā tiks izstādīti un būs apskatāmi 20.augustā Rīgā, 11.novembra krastmalā.

Konkursa darbi tiks gaidīti līdz šī gada 1.augustam. Sūti tos uz Maiznīcas ielu 5, Rīgā, LV-1001 ar norādi - bērnu un jauniešu konkurss „Zemessardzei – 25”.

Konkursa mērķis:

  1. Veicināt saikni starp sabiedrību un Zemessardzi.
  2. Rosināt jaunās paaudzes interesi par Zemessardzi.
  3. Veicināt bērnu un jauniešu radošo darbu, savas attieksmes un spriedumu veidošanu par Zemessardzi.

Plašāka informācija par konkursu, kā arī konkursa nolikums pieejams Zemessardzes mājaslapā.

Informācijai: [email protected], tālr.nr.: 67335905, mob.: 29157635.