PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

9777.jpeg
Foto: utnapistims / 123RF
Mēneša beigās, 28.aprīlī, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks Kultūras ministrijas apbalvojuma pasniegšana.

Apbalvojumu pasniegs kultūrizglītības nozares talantīgākajiem audzēkņiem, viņu skolotājiem un koncertmeistariem, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.

Šogad Kultūras ministrijas pateicības rakstu un naudas balvu saņems 35 audzēkņi un 36 pedagogi no 18 skolām - Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas, Rīgas Doma kora skolas, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas, Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas, Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas, Jūrmalas Mākslas skolas, Jūrmalas Mūzikas vidusskolas, Ādažu Mākslas un mūzikas skolas, Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas, Talsu Mākslas skolas, Tukuma Mākslas skolas, Jaunpiebalgas Mūzikas un mākslas skolas, Baldones Mākslas skolas, PIKC "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola", Ķekavas Mākslas skolas un Ventspils novada Popes pamatskolas.

Mākslu nozaru audzēkņiem dalība starptautiskos konkursos ir būtiska, lai iegūtu plašāku redzējumu un starptautisku pieredzi, kā arī ieskatu savā nākotnes profesijā ārpus nodarbībām skolā. Pateicoties skolotāju un audzēkņu mērķtiecīgam darbam, Latvijas jaunie talanti aizvadītajā gadā piedalījušies dažādos plaša mēroga konkursos ne tikai Baltijas valstīs un Eiropā, bet arī Brazīlijā, Ķīnā un Korejā.

Kultūras ministrijas apbalvojumam iesniegtos 185 pieteikumus vērtēja žūrija, kuras priekšsēdētāja bija LNKC Administratīvās nodaļas vadītāja Mārīte Grebzde, bet žūrijas priekšsēdētājas vietniece bija LNKC Kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļas vadītāja Jolanta Klišāne. Žūrijā darbojās arī LNKC direktores vietniece kultūrizglītības jautājumos Dace Ziemele, LNKC Mūzikas izglītības eksperts Andis Groza, LNKC Vizuālās mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča, Kultūras ministrijas Nozaru politikas nodaļas vadītāja Iluta Treija, Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors studiju un zinātniskajā darbā Andris Teikmanis, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedras profesors Juris Kalnciems un Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Gunta Bāliņa.

Kultūras ministrijas balva jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs iedibināta 1998 gadā. Ar šo balvu Latvijas valsts atzīmē kultūrizglītības iestāžu audzēkņu spilgtākos radošos panākumus un viņu skolotāju ieguldīto darbu.

Vienlaikus ar Kultūras ministrijas balvu tiks pasniegta arī LNKC iedibinātā Cimzes balva, ar kuru godinās Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības iestāžu pedagogus kultūrizglītības jomā - mūzikā, mākslā, dizainā un dejā.