PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

11037.jpeg
Foto: cheekylorns / 123RF
Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) reorganizācijā Latvijas Studentu apvienība (LSA) nesaskata kritiskas bažas studējošajiem. 

Lai gan LSA vēl nav oficiālas pozīcijas saistībā ar RPIVA reorganizāciju, to pievienojot Latvijas Universitātei (LU), studējošo pārstāvji piedalījušies visās Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīkotajās sarunās, secinot, ka visas iesaistītās puses ir pretimnākošas, lai nodrošinātu veiksmīgu pārejas procesu studentiem.

Kā pastāstīja LSA prezidente Maira Belova, pozitīvi vērtējama ir esošās studiju maksas saglabāšana tiem, kas patlaban RPIVA studē maksas studiju vietās, kā arī budžeta vietas "sekošana" studentam no RPIVA uz citu augstākās izglītības iestādi, informē aģentūra LETA.

IZM ir nolēmusi ar 2017.gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot LU. Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" solīja, ka visas astoņas RPIVA reģionālās filiāles tiks saglabātas, un visi pasniedzēji pāries uz darbu LU.

Ministrs norādīja, ka tad, kad aptuveni 2019.gadā sāksies studiju programmu konsolidācija, konkursos uz pasniedzēju amata vietām varēs piedalīties kā LU, tā arī pašreizējie RPIVA mācībspēki, tātad būs "veselīga un draudzīga konkurence".

Kā finansiālo ieguvumu no RPIVA reorganizēšanas K.Šadurskis minēja piecu miljonu eiro ietaupījumu četru gadu laikā, turklāt visa šī nauda palikšot pedagoģijas studijām.