PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Bezmaksas programmēšanas nodarbības meitenēm
Bezmaksas programmēšanas nodarbības meitenēm
Foto: pexels
Jauniešu programmēšanas skola Datorium sadarbībā ar informāciju tehnoloģiju uzņēmumu Tietoevry izsludina pieteikšanos Python programmēšanas valodas kursam PyGirls. Šis kurss ir īpaši izstrādāts ar mērķi veicināt meiteņu iesaisti IT tehnoloģiju apguvē.

Vairāk par programmu lasiet šeit.

“Programmēšana kļūst par vienu no mūsdienu pamatprasmēm un tā noteikti nav domāta tikai puišiem. IKT nozare ļoti gaida meitenes!”, saka Anžela Džafarova jauniešu programmēšanas skolas Datorium vadītāja. “Esam izveidojuši īpašu tiešsaistes programmēšanas kursu PyGirls tikai meitenēm vecumā no 14 – 19 gadiem. 4 mēnešu garumā meitenes apgūs Python, šobrīd vispopulārāko programmēšanas valodu, un izveidos savas pirmās aplikācijas. Papildus programmēšanas iemaņām, meitenes attīstīs savu loģisko domāšanu un apgūs mūsdienīgus digitālos rīkus, lai varētu efektīvi sadarboties savu projektu izstrādē un darboties attālināti komandās, kā tas notiek praksē IT nozarē. Protams, arī pasniedzēja šajā grupā būs sieviete – lai meitenes justos pavisam brīvi un nekautrētos uzdot arī pavisam vienkāršus jautājumus. Pozitīva pasniedzēja ar pieredzi darbā ar jauniešiem iedrošinās un iedvesmos meitenes programmēt un apgūt jaunas digitālās prasmes.”

"Es ticu, ka katra meitene var programmēt! Esmu PyGirls pasniedzēja jau 3 gadus un katru gadu saņemu sajūsmas ziņas no PyGirls kursa dalībniecēm: OMG, ja es zinātu, ka programmēšana var būt tik jautra un interesanta, es būtu sākusi apgūt programmēšanu ātrāk! Kopā mēs varam lauzt stereotipus, ka programmēšana ir kaut kas ļoti sarežģīts un garlaicīgs. Mūsdienās digitālās un programmēšanas pamatprasmes ir nepieciešamas katrai meitenei, kas vēlas izveidot savu biznesu, strādāt modernā starptautiskā uzņēmumā vai izveidot veiksmīgu karjeru jebkurā jomā," stāsta Luīze Kadakovska, Datorium PyGirls pasniedzēja.

Datorium sadarbībā ar Tietoevry atbalsta maznodrošinātās ģimenes, bārenes, daudz bērnu ģimenes un meitenes no reģioniem/mazpilsētām, kuras šo kursu var apgūt bezmaksas. Nodarbības notiks tiešsaistē vienu reizi nedēļā – sestdienās no plkst. 11:00 līdz 12:30. Lai piedalītos meitenēm ir nepieciešams dators ar interneta pieslēgumu. Nodarbības sāksies 11. februārī un tās notiks angļu valodā.

“Mēs jau otro gadu atbalstām PyGirls programmu un priecājamies turpināt sadarbību ar Datorium, jo mēs ticam ka IKT nozare ir burvīga vieta, kur daudzas meitenes un sievietes var realizēt savu potenciālu veidojot jaunus tehnoloģiskus risinājumus. Šobrīd tikai 20 % darbinieku IKT nozarē Eiropā ir sievietes, tāpēc vēlamies palīdzēt meitenēm spert pirmos soļus digitālo prasmju un programmēšanas pasaulē, lai vecinātu viņu karjeras izvēli tehnoloģiju virzienā,” saka Marta Medne no Tietoevry.

Šogad PyGirls kurss pulcēs kopā meitenes no dažādām valstīm, kas ļaus ikvienai meitenei uzlabot savas angļu valodas prasmes un sadarboties starptautiskās komandās. PyGirls kursa dalībnieces tiks arī iesaistītas Datorium Discord server community, kas šobrīd pulcē vairāk kā 7500 jauniešus ar interesi par programmēšanu un tehnoloģijām, piedāvājot tiem interesantas diskusijas, bezmaksas pasākumus, iespēju sameklēt pirmo prakses vai darba vietu, kā arī daudzas citas aizraujošas iespējas.

Iniciatīvu PyGirls atbalsta informāciju un komunikāciju uzņēmums Tietoevry.