PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

10669.jpeg
Foto: photodeti / 123RF
19.oktobrī plkst.15.00 Rīgas Pedagoģijas un izglītības un vadības akadēmijas zālē tiek organizēta diskusija “Sešgadīgais bērns skolā: problēmas un risinājumi”.

Diskusiju organizē Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija (RPIVA) - augstākās izglītības iestāde pirmsskolas un sākumskolas skolotāju sagatavošanā. Pie viena galda sēdīsies dažādu jomu zinātnieki, praktiķi un izglītības politikas veidotāji, lai vērtētu izvirzītā uzdevuma pamatojumu, ieguvumus un riskus kā arī meklētu to risinājumus.

Diskusijas mērķis ir izprast reālo situāciju par skolas gaitu sākšanu no 6 gadu vecuma, balstītu zinātniskos pētījumos un pieredzes apkopojumā, kā arī iezīmēt reāli veicamus darbu minētās problēmas risināšanā.

Pasākumu atklās RPIVA rektore Daina Voita.

Problēmu apspriešanā piedalīsies Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izglītības departamenta direktora vietniece vispārējās izglītības jomā Ineta Īvāne, Valsts izglītības satura centra (VISC) Vispārējās izglītības satura nodrošinājuma nodaļas vadītāja Ineta Upeniece, antropoloģe Silvija Umbraško un pediatre Anita Oginska, kā arī akadēmijas pirmsskolas un skolas pedagoģijas jomā strādājošie profesori un vadošie pētnieki. Savus ieskatus paudīs Latvijas Republikas Saeimas izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti, izglītības darbinieku arodbiedrību pārstāvji. Diskusiju vadīs Dzintris Kolāts

Nobeigumā tiks apkopoti izteiktie atzinumi, konstatētās problēmas un ieteikumi to risinājumam. Papildu informācija: Ilze Briška, [email protected], tel. 29247066.