PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

7921.jpeg
Foto: No personīgā arhīva / Kaspars Grozbergs
Latvijas Nacionālās skolotāju savienības (LNSS) priekšsēdētājs Edgars Kramiņš būtu gatavs uzņemties Valsts prezidenta amata pienākumu pildīšanu.

Tāpat viņš uzskata, ka pats šim amatam ir ļoti piemērots, intervijā ziņu aģentūrai LETA norādīja E. Kramiņš.

Viņš uzskata, ka atbilst visiem LNSS izstrādātajiem kritērijiem Valsts prezidentam. Savienība paudusi, ka prezidentam ir jābūt jaunam garīga tipa līderim ar inteliģencei raksturīgo spēju uzņemties atbildību. Viņam ir jābūt uzaugušam un dzīvojošam Latvijā, labi pārzinot savas tautas vēsturi un izjūtas. Svarīga ir iegūta laba akadēmiskā izglītība. Par vienu no būtiskiem kritērijiem nosaukta arī nepiederība nevienam politiskajam spēkam. Jaunajam prezidentam ir jāpiemīt pieredzei sabiedrisko organizāciju vadībā, gribai sabiedrības interešu labā ieguldīt savu personisko laiku un spējas, kā arī spējai atklāti formulēt savu viedokli par sabiedrībā pastāvošajām problēmām un to risinājumiem.

E. Kramiņš uzsvēra, ka tautas vadonim nepieciešama radoši garīgā enerģija, inteliģence, kas ar vienkāršības un dabiskuma sintēzi personībai piešķir valdzinājumu un panākumus. Viņš uzskata, ka patlaban pastāvot problēma, ka, pateicoties "Saeimas shēmošanai", deputātu interesēs ir par prezidentu ievēlēt personu, kas nepildītu savus pienākumus, un tieši Valsts prezidenta skaidru uz mērķi vērstu darbību patlaban trūkstot tautai.