PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Godināti konkursa “Labākais darbā ar jaunatni 2020” laureāti
Godināti konkursa “Labākais darbā ar jaunatni 2020” laureāti
Foto: IZM
2020. gada 28. decembrī tiešsaistes ceremonijā tika sumināti Izglītības un zinātnes ministrijas konkursa “Labākais darbā ar jaunatni 2020” laureāti. Visiem uzvarētājiem tiks nogādāta īpaša balva – supervaronis, kas apliecina laureātu drosmi un profesionalitāti, veicot darbu ar jaunatni un uzlabojot jauniešu dzīves kvalitāti Latvijā.

Apbalvošanas ceremonijas atklāšanas uzrunā izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska izteica pateicību darbā ar jaunatni iesaistītajiem: “Paldies pašvaldībām, kas novērtē to, cik liela nozīme ir strādāt ar katru jaunieti viņu pašvaldībā. Paldies biedrībām, nodibinājumiem un jaunatnes organizācijām, kas ilgu laika posmu pratušas pārliecināt un pierādīt savu varēšanu un vēlmi darboties jaunatnes politikas veidošanā. Kopā mēs varam, kopā mēs spējam un pats svarīgākais, ka mūsu jaunieši noteikti ir impulss un spēka deva visiem turpmākajiem darbiem nākamajā gadā. Lai mums izdodas, lai mums spēks un varēšana!”.

•             Nominācijā “Labākais starts” darbā ar jaunatni uzvarēja Kandavas Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra “Nagla” jaunatnes darbiniece Laura Kristīne Anšance.

•             Nominācijā “Straujākais lēciens” darbā ar jaunatni pašvaldību kategorijā uzvarēja Krustpils novada pašvaldība, bet jaunatnes organizāciju, biedrību un nodibinājumu, kas veic darbu ar jaunatni kategorijā uzvarēja biedrība “Attīstības platforma YOU+”.

•             Nominācijā “Līdzdalības stiprinātājs” pašvaldību kategorijā uzvarēja Jūrmalas pilsētas pašvaldība, bet jaunatnes organizāciju, biedrību un nodibinājumu, kas veic darbu ar jaunatni kategorijā - biedrība “Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija”, kas veic darbu ar jaunatni nacionālā līmenī un biedrība “Jauniešu organizācija Nītaureņi”, kas veic darbu ar jaunatni vietējā līmenī.

•             Nominācijā “Iedvesmas dzirksts”, kurā tika izvirzītas pašvaldību, pašvaldības iestāžu, jaunatnes organizāciju, biedrību un nodibinājumu darbā ar jaunatni iesaistītās personas, tika suminātas trīs laureātes – Jūrmalas Jaunatnes iniciatīvu centra jaunatnes darbiniece, jauniešu organizācijas “Radošo efektu darbnīca” valdes locekle Laura Lazdāne, Rīgas pilsētas pašvaldības jaunatnes darbiniece Brigita Medne un Alūksnes Bērnu un jauniešu centra jaunatnes lietu speciāliste Una Tomiņa.

•             Nominācijā “Veiksmīgākais projekts” laurus plūca biedrība “Kandavas novada jauniešiem” projekts “Sāc ar sevi!”, bet nominācijā “Drosmīgākais projekts”, kurš vērsts uz jauniešu ar ierobežotām iespējām iesaisti un līdzdalības stiprināšanu, uzvarēja nodibinājuma “Palīdzēsim.lv” projekts “CODE”.

•             Nominācijā “Jauniešiem draudzīga vide” sacentās Latvijas aktīvākie jauniešu centri. Nominācijas laureāts ir Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla".

20201228_170837.jpg

Konkursu “Labākais darbā ar jaunatni 2020” organizēja Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, Latvijas Pašvaldību savienību un Latvijas Jaunatnes padomi. Apbalvošanas ceremonija notika tiešsaistē, platformā zoom, kur bija aicināti konkursa laureāti,  taču ikvienam bija iespējams vērot apbalvošanas ceremonijas tiešraidi. Kopumā ceremonijas laikā tika sveikti divpadsmit laureāti no visas Latvijas.

Apbalvošanas ceremonijas ierakstu iespējams noskatīties ŠEIT.

Papildu informācija: Randa Ķeņģe, Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta vecākā eksperte jaunatnes jomā, tālr. 67047876