PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Iespēja bez maksas apgūt programmēšanas un digitālās prasmes
Iespēja bez maksas apgūt programmēšanas un digitālās prasmes
Foto: VISC
Lai rosinātu interesi par programmēšanu un parādītu ikvienam iespējas to pielietot ikdienā savu mērķu sasniegšanā, no šā gada 10. līdz 25. oktobrim visā pasaulē norisināsies Eiropas Savienības Programmēšanas nedēļa.

Valsts izglītības satura centrs (VISC) aicina Latvijas skolu informātikas, datorikas skolotājus, kā arī interešu izglītības nodarbību (programmēšanas, inženierzinātņu, robotikas) vadītājus šajā laika posmā piedāvāt aktivitātes, kuras dod iespēju skolēniem izpausties programmēšanā. Idejas nodarbībām iespējams smelties Code Week mājaslapā sadaļā resursi, kur pieejami metodiskie materiāli arī latviešu valodā. VISC aicina arī pedagogus iepazīties ar vairākām aktivitātēm, kas notiek attālināti (meklētājā atlasot tiešsaistes aktivitāte) un pieteikt savu klasi dalībai tajās!

Code Week deju izaicinājums #programmēundejo jeb #codeanddance

Pieņem #Datorium deju izaicinājumu. Ieraksti savu deju kopā ar klases biedriem, draugiem vai darba kolēģiem un ieliec to TikTok, Instagramm vai Facebook. Izaicini citas klases, skolas vai kolektīvus nodejot šo deju. Meklē deju soļus Eiropas programmēšanas skolas Datorium Youtube kanālā vai Datorium Facebook un Instagram kontos.

15. oktobrī programmēšana 4. - 5. klašu skolēniem “Iepazīsti Scratch”

“Learn IT” programmēšanas skola bērniem aicina visus Latvijas 4. - 5. klašu skolēnus un skolotājus piedalīties unikālā interaktīvā tiešsaistes datorikas stundā.

Stundas laikā “Learn IT” dibinātāja Elīna Ingelande ar video konferences palīdzību sniegs skolēniem norādes, lai kopā veidotu stāstu Scratch programmēšanas valodā par daudziem skolēniem jau zināmajiem “Tava klase” varoņiem Lauru un Robertu. Lai piedalītos nodarbībā, klasei ir nepieciešams stabils interneta pieslēgums, skolotāja dators ar skaļruņiem un projektoru, uz kura attēlot konferences video, kā arī katram skolēnam savs dators. Ja klase atrodas pašizolācijā, skolēns video konferencei var pieslēgties patstāvīgi.

Nodarbība notiks 15. oktobrī divos laikos - plkst.10.00 - 10.40 un plkst. 11.30 - 12.10. Vietu skaits katrā nodarbībā ir ierobežots. Lai saņemtu ielūgumu pievienoties video konferencei, aicinām skolotājus aizpildīt pieteikuma anketu ŠEIT

20. oktobrī 7. - 12. klašu skolēniem tiešsaistē notiks Vislatvijas programmēšanas stunda

Skolēnus vecumā no 14. - 20. gadiem aicinām piedalīties bezmaksas tiešsaistes Vislatvijas programmēšanas stundā, kuru jau otro gadu organizē Eiropas programmēšanas skola Datorium Skolēni izstrādās savu pirmo aplikāciju un uz stundu iejutīsies īsta programmētāja lomā.

Šogad pasākumu mērķauditorijai pievienojas arī  pieaugušie un vecāki!

Pedagogiem

Īpaši aicinām ne-tehnoloģiju jomu priekšmetu pedagogus, piemēram, vēstures, mūzikas vai ģeogrāfijas skolotājus, piedalīties tiešsaistes apmācību kursā Deep Dive MOOC, ko organizē EU CodeWeek ar mērķi iepazīstināt pedagogus ar programmēšanu un tehnoloģijām, kā arī apmācīt un iedvesmot dalībniekus savu priekšmetu ietvaros integrēt programmēšanas elementus. Reģistrējies kursiem ŠEIT.

Sākumskolas pedagogiem ir pieejami nodarbību materiāli latviešu valodā “Animē vārdu ar Scratch”.

Pieaugušajiem un vecākiem

Ja vecāks ir nolēmis pievērsties programmēšanas apguvei, bet nezina ar ko lai labāk sāk, tad VISC aicina noskaties ierakstu ar Eiropas programmēšanas skolas “Datorium” vadošā pedagoga Elčina Džafarova interviju, kas guva lielu atzinību programmas “Iepazīsti tehnoloģijas” dalībnieku vidū. Skaties pilnu interviju un atbildes uz dalībnieku jautājumiem šeit.

Kā izvēlēties datoru skolēnam? Praktiski padomi vecākiem, kas palīdzēs neapjukt un izvēlēties labu datoru plašajā piedāvājumā.

 

Reklāmraksts