PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

10824.jpeg
Foto: highwaystarz / 123RF
No 21. līdz 25.novembrim vienu mācību stundu kādā no Latvijas skolām vadīs vairāk nekā 30 atzītākie savas jomas profesionāļi. 

Arī šogad norisinās izglītības programmas Iespējamā misija rīkotā akcija "Iedvesmo mācīties!". Ar 8.klases skolēniem šajā dienā par energoefektivitātes jautājumiem runāja Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Akcijas mērķis ir ienest reālo dzīvi skolās, lai skaidrotu, kādas zināšanas un prasmes ir nepieciešamas dažādu profesiju pārstāvjiem, kā arī motivēt skolēnus izvirzīt augstus mērķus un būt neatlaidīgiem ceļā uz tiem.

"Šis ir lielisks veids, kā ienest reālo dzīvi skolās un caur piemēriem stāstīt skolu jauniešiem, kādas zināšanas un prasmes ir nepieciešamas dažādu profesiju pārstāvjiem, kā arī motivēt skolēnus izvirzīt augstus mērķus un būt neatlaidīgiem ceļā uz tiem. Mēs aicinām skolas, uzņēmējus, vecākus un ikvienu aktīvu sabiedrības locekli rast iespēju sadarboties un iesaistīties mācību procesā, jo pieredzes apmaiņa ir veids, kā mācīties vienam no otra. Jāteic, ka iedvesmu un jaunu enerģijas lādiņu gūst arī akcijas viesi!" uzsver “Iespējamās misijas” direktors Kārlis Andersons.

21.novembrī Ādažu vidusskolā mācību stundu "Energoefektivitāte" vadīja Valsts prezidents un Iespējamās misijas patrons Raimonds Vējonis. "Izglītības sistēma ir tik laba, cik labi ir pedagogi. Tāpēc ir svarīgi, lai skolās nonāktu labi sagatavoti profesionāļi, kuri zina, kā palīdzēt ikvienam bērnam sasniegt labus rezultātus. Esmu priecīgs kaut uz vienu mācību stundu atkal atgriezties skolā gan tāpēc, ka zinu, cik lielu gandarījumu pedagoga darbs var sniegt, gan tāpēc, ka vides izglītības tēma mūsdienu pasaulē kļūst arvien aktuālāka," saka Valsts prezidents.

Pasaules čempions boksā Mairis Briedis par savu dalību akcijā saka: "Es apzinos, ka mana loma kā profesionālam sportistam neaprobežojas tikai ar parādīto sniegumu boksa ringā. Man ir jābūt labam piemēram, lai cilvēki, jo īpaši jaunieši, iedvesmotos no mūsu, latviešu, sasniegumiem un arī paši tiektos pēc augstākajām virsotnēm tajā, ar ko viņi izvēlētos vai jau ir izvēlējušies savā dzīvē nodarboties. Uzrunāt jauniešus un dalīties ar savu dzīves pieredzi uzskatu par fantastisku iespēju, ko labprāt izmantoju un ar “Iespējamās misijas” palīdzību ar prieku atgriezīšos skolas klasē, lai ar savu piemēru, cerams, kaut vienam skolēnam sniegtu vajadzīgo uzdrīkstēšanos tiekties pēc visa tā, ko viņš dzīvē vēlas un ne mazāk."

Šogad uz Iespējamās misijas sadarbības skolām Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Rūjienā, Siguldā, Stalbē, Kuldīgā, Olainē un citās Latvijas pilsētās dosies tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā aktieris Vilis Daudziņš, SWH radio balss un improvizācijas meistars Kaspars Breidaks, žurnāla IR galvenā redaktore Nellija Ločmele, finanšu ministre Dana Reizniece Ozola, Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, Swedbank valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis, un citi savas jomas profesionāļi un veiksmīgākie uzņēmēji.

Akcijas mērķis ir ienest profesionāļu pieredzi skolās, lai radītu skolēniem pēc iespējas pilnīgāku priekšstatu par dažādu jomu un profesiju darba ikdienu un tajās nepieciešamajām zināšanām un prasmēm.

Paralēli akcijai līdz 1.decembrim turpinās pieteikšanās “Iespējamās misijas” izglītības programmai, kur aicināti pieteikties dažādu specialitāšu zinoši un mērķtiecīgi jaunie profesionāļi, augstskolu absolventi un pēdējā kursa studenti, kuri vēlas attīstīt savas līderības prasmes un iedvesmot skolēnus mācīties. Pieteikties un ieteikt labus kandidātus var interneta vietnē.