PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6371.jpeg
Foto: auremar / 123RF
Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) rīkotajā konkursā pedagogiem par labāko klases audzināšanas stundu uzvarējušas skolotājas no Babītes, Lubānas, Bauskas, Rēzeknes, Krāslavas, Ogres, Druvas un Talsiem, informēja Labklājības ministrijā.

Konkursā pedagogiem par labāko klases audzināšanas stundu, kurš rīkots kustības "Draudzīga skola" ietvaros, tika saņemti vairāk nekā 30 pedagogu darbi. Darbu vērtēšanā piedalījās VBTAI, Izglītības un zinātnes ministrijas un Valsts izglītības satura centra pārstāvji.

1.-4.klašu grupā par labākajiem tika atzīti Bauskas sākumskolas skolotājas Santas Nākmanes, Babītes vidusskolas skolotājas Ilzes Ruģeles un Lubānas vidusskolas skolotājas Astras Šķēles darbi. Savukārt 5.-9.klašu grupā vērtēšanas komisija par labākajiem atzina Rēzeknes internātpamatskolas - attīstības centra pedagoģes Evitas Barkanes, Krāslavas pamatskolas skolotājas Jeļenas Japiņas un Krāslavas Varavīksnes vidusskolas pārstāves Mariannas Rukmanes darbus.

Vidusskolu un profesionālās izglītības skolu grupā kā labākos komisijas izvēlējās Ogres tehnikuma pasniedzējas Armandas Auziņas, Druvas vidusskolas skolotājas Līgas Kaļišukas un Talsu novada Vakara un neklātienes vidusskolas skolotājas Inetas Pugovičas darbus.

Konkursa gaitā skolotāji tika aicināti sūtīt savu klases audzināšanas stundu aprakstus un dokumentējumus, informē aģentūra LETA. Konkursa mērķis bija dot iespēju pedagogiem radošā un atraktīvā formā runāt par aktuālajiem jautājumiem skolas un klases vidē - cieņa un savstarpējo attiecību kultūra, vardarbība un mobings, iecietības un empātijas veicināšana, un radīt mācību materiālu, kas būs noderīgs arī citiem kustības "Draudzīga skola" dalībniekiem.