PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

11152.jpeg
Foto: pawelhelbik / 123RF
Viļoties nozares ministrijā, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) izstrādās alternatīvu pedagogu profesionālās darbības novērtēšanas kārtību.

LIZDA skaidroja, ka jau gadu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izveidotā darba grupa nespēj vienoties par pedagogu profesionālās darbības novērtēšanas kritērijiem un kārtību, tādēļ pedagogu arodbiedrība nolēmusi "palīdzēt IZM un izstrādāt savu alternatīvu pedagogu profesionālās darbības novērtēšanai".

LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga norādīja, ka nav saprotams, kādēļ IZM jau gadu nespēj tikt galā ar šo uzdevumu, bet, tā kā pedagogiem un nozarei kopumā profesionālās darbības novērtējuma kritēriji ir ļoti svarīgi, tad LIZDA ķersies pie darba.

I.Vanaga uzsvēra, ka pēdējā IZM darba grupas sanāksme par pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas sistēmas pilnveidi notika pērn 13.decembrī, lai gan rīkojumā par darba grupas izveidi noteikts, ka līdz šī gada 30.martam jāsagatavo Ministru kabineta noteikumu projekts pilnveidotai pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas sistēmai.

"Darba grupā nemaz netika apspriestas IZM jaunās izmaiņas pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas kārtībā, kas 8.februārī tika prezentētas IZM organizētajā informatīvajā seminārā republikas pilsētu un novadu izglītības pārvalžu vadītājiem, izglītības speciālistiem un profesionālās izglītības iestāžu direktoriem," sašutusi LIZDA.

LIZDA savu redzējumu prezentēs 15.martā LIZDA Padomes sēdē un piedāvās to gan sabiedrībai, gan IZM, informē aģentūra LETA.