PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

9779.jpeg
Foto: cylonphoto / 123RF
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) varētu lemt par dalību veselības nozares akcijās. 

Tas gan varētu notikt, ja vien LIZDA saņems attiecīgu uzaicinājumu, pastāstīja arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga.

Patlaban aicinājuma piedalīties veselības nozares darbinieku iespējamās akcijās nav bijis, tomēr I.Vanaga norādīja, ka sarunas ar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības vadītāju Valdi Keri ir bijušas.

I.Vanaga norādīja, ka rīt, 19.aprīlī, plkst.9.30 paredzēta Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) valdes sēde, kurā, iespējams, ņemot vērā straujo notikumu attīstību, varētu tikt iekļauts jautājums arī par nozares darbinieku akcijām.

Ja LBAS valdes sēdē būs pieņemti kādi lēmumi, par savu dalību iespējamās akcijās LIZDA varētu lemt ārkārtas valdes sēdē trešdien, 20.aprīlī, plkst.10.

Patlaban ļoti nopietni tiek domāts par kopējām strādājošo akcijām, lai atbalstītu veselības nozari. Tie varētu būt mītiņi, piketi un pat streiki, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers. Rīt kopīgā sēdē pulcēsies dažādu nozaru arodbiedrību priekšsēdētāji, lai lemtu par veidiem, kā atbalstīt veselības nozares organizācijas viņu akcijās, informē ziņu aģentūra LETA.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācija ceturtdien valdes sēdē jau nolēmusi maijā rīkot protesta akciju, lai pievērstu politiķu uzmanību aktuālajiem jautājumiem primārajā veselības aprūpē. Arī Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācija ir gatava protestēt. Latvijas Veselības un sociālo darbinieku arodbiedrība uzskata, ka Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vēlme protestēt ir apsveicama un atbalstāma, un 19.aprīlī lems par savām akcijām.