PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

9658.jpeg
Foto: otnaydur / 123RF
Ceturtdien, 10. martā plkst. 16:30 Latvijas Universitātes Mazajā aulā Raiņa bulvārī 19 norisināsies diskusija Skolu reforma – Latvijas iespēja.

Diskusijas ietvaros ar runu uzstāsies Igaunijas Rigikogu vicespīkere un Kultūras lietu komisijas vadītāja Laine Randjärv, kā arī par izglītības sistēmas problemātiku un labākajiem risinājumiem diskutēs Latvijas Universitātes profesore Ina Druviete, bijušais Izglītības ministrs Roberts Ķīlis, kā arī programmas Iespējamā misija valdes locekle Zane Oliņa. Uz diskusiju tiks aicināti arī Ministru Kabineta un Saeimas pārstāvji, informē biedrības Latvijas nākotnes forums pārstāve Līna Kārkliņa.

Šī diskusija būs pirmais pasākums no Latvijas nākotnes foruma un Ekonomistu apvienības 2010 kopā organizētā diskusiju cikla Vai nauda aug kokos?, kā ietvaros 2016. gada garumā tiks rīkotas piecas diskusijas ar mērķi rast jaunus risinājumus, kā palielināt Latvijas attīstības ātrumu un veicināt iekļaujošu un brīvu Latvijas sabiedrību. Diskusijās tiks aplūkoti dažādi Latvijai būtiski un aktuāli jautājumi – izglītības reformas, veselības aprūpe, valsts konkurētspēja, migrācijas un imigrācijas politika un citi.

Ekonomistu apvienības 2010 prezidents Ojārs Kehris uzsver, ka šo diskusiju mērķis ir jautājumus skatīt pēc būtības un nebaidīties no viedokļu sadursmēm: “Man šī ideja par diskusiju ciklu patīk un mēs iesaistāmies tādēļ, ka mums ir cerība izveidot diskusijas par vissvarīgākajiem jautājumiem un, būtiski pieminēt, īstas diskusijas. Mums ir svarīgi, ka šīs diskusijas nav iepriekš angažētas un mēs jau iepriekš nenosakām, kādu mēs no tām sagaidām rezultātu. Mums ir būtiski, lai rodas viedokļu sadursmes, jo es ticu tam, ka strīdos un diskusijās dzimst patiesība.”

Aicinām reģistrēties dalībai diskusijā rakstot uz [email protected] vai zvanot +371 26482129. Ikviens interesents ir aicināts klātienē vērot diskusiju.

Diskusija tiešraidē būs skatāma arī internetā, biedrības “Latvijas nākotnes forums” mājaslapā.