PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

9283.jpeg
Foto: dolgachov / 123RF
Nākamgad paredzēs deviņus miljonus eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem pedagogu atalgojuma reformai.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien atbalstīja minēto ierosinājumu.

Iepriekš šo priekšlikumu atbalstīja arī valdība. Ierosinājums paredz rezervēt deviņus miljonus eiro, lai nodrošinātu pedagogu darba samaksas reformas ieviešanu valsts, pašvaldību un privātajās izglītības iestādēs no 2016.gada 1.septembra.

Līdzekļi tiks rezervēti, pārdalot tos no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" uz jaunizveidoto programmu "Pedagogu darba samaksas reformas ieviešanas finansējums".

E-klase jau informēja, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome ārkārtas sēdē vienojās par vienas dienas brīdinājuma streiku. Izskatot pedagogu streika izlīgšanas komisijas sasniegtos rezultātus, LIZDA secināja, ka vienošanās par vairumu prasību netika panākta. Līdz ar to LIZDA padome lēma pieteikt vienas dienas brīdinājuma streiku 27.novembrī, informē ziņu aģentūra LETA.

LIZDA izvirzīs divas prasības. Pirmkārt, novirzīt rezervētos deviņus miljonus eiro esošo noteikumu pilnveidei, lai uzlabotu darba samaksas nosacījumus visiem nozarē strādājošajiem, īpaši uzsverot pirmsskolas, mazo skolu, atbalsta personāla stāvokļa uzlabošanas nepieciešamību. Otrkārt, arodbiedrība prasīs nodrošināt finansējumu augstākajai izglītībai un zinātnei.