PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

11948.jpeg
Foto: 123RF
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno reorganizēt kvalitātes pakāpju piešķiršanas kārtību pedagogiem, katrā izglītības iestādē izveidojot komisiju skolotāju vērtēšanai.

Tā intervijā "Latvijas Radio" sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Vaicāts, kas ir secināts attiecībā uz pedagogu atalgojumu, mācību gadam noslēdzoties, K.Šadurskis teica, ka paredzēts precizēt vairākus koeficientus, kā arī nopietnas pārmaiņas plānotas kvalitātes pakāpju piešķiršanā.

Ministrs skaidroja, ka kvalitātes pakāpju piešķiršana līdz šim bijusi ļoti smagnējs un birokrātisks process. Ja līdz šim skolotājiem bija "jāvāc papīru mape", tad turpmāk galvenais fokuss būs uz mācību stundas kvalitāti, turklāt vērtēšana notiks pašā skolā, viņš norādīja. "Lielākā atbildība, protams, būs skolas direktoram. Katrā skolā tiks izveidota komisija, kas vērtēs savus kolēģus," skaidroja K.Šadurskis.

Viņš gan apliecināja, ka tiem pedagogiem, kuriem jau ir piešķirtas kvalitātes pakāpes, tās saglabāsies līdz paredzētā termiņa beigām, informē aģentūra LETA. Jaunā sistēma sāks darboties pakāpeniski, uzsvēra K.Šadurskis.