PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Pirms mācību gada sākuma Rīgā brīvas 385 pedagogu vietas
Pirms mācību gada sākuma Rīgā brīvas 385 pedagogu vietas
Foto: Aleksejs Bergmanis / Pexels
Pusotru nedēļu pirms jaunā mācību gada sākuma Rīgā ir brīvas 385 pedagogu darbavietas, liecina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta apkopotā informācija.

Pedagogu trūkst gan virknē sākumskolu un vidusskolu, gan pirmsskolas iestādēs. Norādīto skolu ir ļoti daudz un to vidū ir gan mazākas, gan lielākas skolas. Vairākas vakances brīvas ir Rīgas Valsts 2.ģimnāzijā, Rīgas 41.pirmskolas iestādē, Rīgas 85.vidusskolā, Āgenskalna Valsts ģimnāzijā, Rīgas Franču licejā, Iļģuciema vidusskolā, Rīgas Kultūru vidusskolā un vairākās citās, informē aģentūra LETA.

Visvairāk Rīgā trūkst pedagogu tieši pirmskolās - 107, sākumskolās - 42, savukārt no mācību priekšmetiem visvairāk trūkst matemātikas skolotāju - 39, latviešu valodas skolotāju - 35, angļu valodas un mūzikas skolotāju - 18, savukārt fizikā trūkst 13 pedagogi.

Savukārt vismazāk izsludināto vakanču ir ekonomikas, franču valodas, bioloģijas, vēstures, dabaszinību, sporta un ģeogrāfijas skolotājiem.

Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas direktors Guntis Vasiļevskis aģentūrai LETA pauda, ka pedagogu trūkumu skolā "mistiski" spēj atrisināt, tomēr rastie risinājumi neesot normāli un valstī ļoti trūkst tieši fiziķi, ķīmiķi, matemātiķi un svešvalodu pasniedzēji. Viņš sacīja, ka vasarā vienu mēnesi viņš ir spiests veltīt tam, lai atrastu skolotāju kādā no priekšmetiem un šīs problēmas risināt kļūst arvien grūtāk.

Vasiļevskis stāstīja, ka pašlaik ir brīvas vakances fizikā un mūzikā, kur jāaizpilda 12 stundu slodze, tomēr skolas iekšienē šis jautājums, visticamāk, tiks sakārtots, jo tiks savstarpēji sadalītas slodzes. Vasiļevskis uzsvēra, ka pedagogi labprātīgi nevēlās tik lielas slodzes, tomēr sadalīs un pieņems.