PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

12366.jpeg
Foto: Pexels
Deputāti lūgs izstrādāt projektu patvēruma meklētāju un vietējo bērnu pirmsskolas izglītības iestādei Ropažos.

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija šodien nolēma lūgt atbildīgās ministrijas kopā ar Ropažu novada pašvaldību divu nedēļu laikā izstrādāt projektu bērnudārza izveidošanai, lai patvēruma meklētājiem un vietējiem bērniem nodrošinātu pirmsskolas izglītību.

Kā ziņots, komisijas priekšsēdētājs Ritvars Jansons iepriekš skaidroja, ka pašlaik valsts budžetā nav paredzēti līdzekļi patvēruma meklētāju pirmsskolas apmācībai nākamajā gadā, un tā vietā līdzekļi būs pieejami bērnu pieskatīšanai patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā "Mucenieki". Viens no risinājumiem būtu bērnu mācības Rīgas bērnudārzos, taču problēma ir rindas uz bērnudārziem ar mācībām latviešu valodā, norādīja R.Jansons.

Tāpēc komisija šodien nolēma lūgt Iekšlietu, Izglītības un zinātnes, Kultūras un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjus kopā ar pašvaldības pārstāvjiem piedāvāt risinājumu, kas ļautu nodrošināt pirmskolas apmācību gan patvēruma meklētāju bērniem, gan vietējiem bērniem. Ministrijām arī tiks lūgts iezīmēt budžetā šim mērķim nepieciešamo summu, informē aģentūra LETA.

Tāpat Iekšlietu ministrijai tiks lūgts sagatavot prognozi par gaidāmo patvēruma meklētāju bērnu skaitu, kam būs nepieciešama pirmskolas apmācība. Ministrijas pārstāvji sēdē gan norādīja, ka precīzu prognozi izveidot nebūs iespējams, jo nevar paredzēt gaidāmo patvēruma meklētāju bērnu skaitu.