PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

RTU, sniedzot atbalstu Ukrainai, piedāvā doktorantūras studentiem zinātnisko darbu turpināt Rīgā
RTU, sniedzot atbalstu Ukrainai, piedāvā doktorantūras studentiem zinātnisko darbu turpināt Rīgā
Foto: pexels
Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), solidarizējoties ar Ukrainas akadēmisko kopienu, piedāvā atbalstu partneraugstskolu doktorantūras studentiem un aicina viņus kara dēļ pārtraukto pētniecisko darbu turpināt RTU. Šādu aicinājumu RTU trešdien, 24. februārī, izsūtīja visām savām partneraugstskolām Ukrainā, kā arī Ukrainas vēstniecībai Latvijā.

“Šodien Krievija ir sākusi karu Ukrainā. RTU solidarizējas ar Ukrainas tautu un ir gatava sniegt atbalstu savām partneruniversitātēm Ukrainā, atvēlot finansējumu, lai Ukrainas doktorantūras studenti varētu veikt savus promocijas darbu pētījumus RTU un par spīti Krievijas agresijai Ukrainā turpinātu savu zinātnisko darbu. Šajā tik smagajā laikā mēs esam kopā ar Jums,” teikts RTU rektora Leonīda Ribicka parakstītajā vēstulē.

RTU ir pārliecināta, ka šāds solis sniegs ne tikai atbalstu jaunajiem zinātniekiem, bet arī stiprinās Latvijas un Ukrainas sadarbību izglītībā un zinātnē.

Ieinteresētajām personām lūgums sazināties ar RTU e-pastā – [email protected].

RTU jau vēsturiski ir tuvas zinātniskās un akadēmiskās saites ar daudzām Ukrainas universitātēm. Kopumā RTU sadarbojas ar 13 Ukrainas augstskolām.

Vēl pavisam nesen, 27. janvārī, RTU parakstīja Saprašanās memorandu ar Čerņigovas Valsts tehnoloģisko universitāti (CNUT) Ukrainā, paužot apņemšanos attīstīt abu universitāšu sadarbību studijās un zinātnē.