PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

8838.jpeg
Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Kanceleja
Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien Melngalvju namā uzņems izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili, lai pārrunātu iecerētu skolotāju algu reformu.

Plānots, ka tikšanās laikā tiks pārrunātas arī investīcijas izglītības sistēmā, kā arī nozares aktualitātes.

Jaunais pedagogu atalgojuma modelis joprojām ir izglītības un zinātnes ministres prioritāte, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina izglītības un zinātnes ministre M. Seile.

Valdošās koalīcijas partijas iepriekš vienojās, ka M.Seilei kopā ar pašvaldību pārstāvjiem vēlreiz jāprecizē atsevišķi jautājumi par jauno pedagogu darba samaksas modeli. Ministrei sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Lielo pilsētu asociāciju, kā arī koalīcijas partneriem vēlreiz būs jāizskata pedagogu atalgojumu modelis un vēlreiz jāprecizē atsevišķi jautājumi.

Jaunā pedagogu algu modeļa izskatīšanu valdībā sola jau kopš jūnija, izskanot vairākiem iespējamiem datumiem. Iepriekš izglītības un zinātnes ministre pauda viedokli, ka, neskatoties uz to, ka modelis varētu netikt ieviests jau ar 1.septembri, līdz mācību gada beigām vai, kas esot reālāk, vasaras vidum, vajadzētu pieņemt Ministru kabineta noteikumus. Noteikumi tikšot virzīti steidzamības kārtā.

E-klase jau informēja, ka IZM rosina jauno pedagogu darba samaksas modeli ieviest tikai nākamajā gadā, turklāt darot to divos atsevišķos posmos.

Modeļa ieviešana valsts profesionālās izglītības iestādēs varētu notikt jau 1.janvārī, bet pašvaldību un privātajās vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs - tikai ar 2016.gada 1.septembri.