PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

12364.jpeg
Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Kanceleja
Latvijas augstskolām ir mērķtiecīgi jāstrādā, lai stiprinātu valsts izglītības sistēmas starptautisko konkurētspēju, uzsvēris Valsts prezidents Raimonds Vējonis, tiekoties ar Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektoru profesoru Aigaru Pētersonu.

Valsts prezidents tikšanās laikā uzsvēra, ka iedzīvotājiem pieejama kvalitatīva izglītība un pilnveidošanās iespējas ir Latvijas attīstības pamatā. Visai Latvijas izglītības sistēmai, ieskaitot augstskolas, ir jāmeklē veidi, kā parādīt zinātnes un pētniecības nozīmi cilvēkiem un valstij kopumā.

"Pētniecībai un jaunu zināšanu radīšanai ir īpaša loma valsts mērķu sasniegšanā, veidojot pievienotās vērtības ekonomiku, stiprinot valsts drošību un veidojot spēcīgu, saliedētu sabiedrību," teica R.Vējonis.

A.Pētersons norādīja, ka RSU ir augstskola ar vislielāko ārzemju studentu skaitu Baltijā, kas tai rada iespējas stiprināt starptautisko konkurētspēju gan medicīnas, gan sociālo zinātņu jomas programmās. Kā uzsvēra rektors, augstskola rūpējas par mācību kvalitātes pastāvīgu izaugsmi, kas izraisa arvien lielāku studentu interesi no Rietumeiropas valstīm.

Jau ziņots, ka rīt plkst.16.00 RSU notiks A.Pētersona inaugurācijas ceremonija.

2017.gada 31.decembris pilnvaru termiņš beidzās līdzšinējam RSU rektoram Jānim Gardovskim. Pērn 9.novembrī RSU Satversmes sapulce par jauno rektoru ievēlēja A.Pētersonu.

Iepriekš A.Pētersons ir bijis RSU Bērnu ķirurģijas katedras vadītājs, bet pirms stāšanās rektora amatā līdz 2017.gada 31.decembrim pildīja RSU Doktorantūras nodaļas dekāna un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekļa amata pienākumus, informē aģentūra LETA.

A.Pētersons ir habilitēts medicīnas doktors, profesors. Viņš RSU strādā kopš 1984.gada, ir 435 zinātnisko publikāciju autors, viņam ir reģistrēti četri izgudrojumi. Profesora vadībā promocijas darbu aizstāvējuši deviņi doktoranti.