PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Ziemas Naktis Rīgas zoodārzā - piedzīvojumi katru dienu!
Ziemas Naktis Rīgas zoodārzā - piedzīvojumi katru dienu!
Foto: Nacionālais Zooloģiskais dārzs
Šogad Sniega māte bijusi varen dāsna – gan kokus un krūmus, gan arī aplokus un takas Rīgas Zooloģiskajā dārzā piebērusi ar sniegu, tādēļ šeit viss izskatās kā pasakā. Dodoties baudīt šo burvīgo ainavu ar dažnedažādiem dzīvniekiem tajā, atliek vien kārtīgi saģērbties un tad jau aidā! - dodamies izbaudīt Ziemas pasakas piedzīvojumu gan dienā, gan arī vakarā!

Līdz 8. janvārim (izņemot 24. un 31. decembri) aicinām uz Ziemas naktīm Zoodārzā, jo Zooloģiskais dārzs ir atvērts arī vakara stundās un pa izgaismotajām un sniegotajām dārza takām var klejot līdz pat plkst. 21.00 (ieeja līdz 19.30). Un šajā laikā gan dzīvnieki izskatās mazliet savādāk, gan arī sajūtas ir nedaudz saasinātākas, ja pār zoodārzu pārveļas skanīgs lauvas rēciens vai lūkojoties pāri pūču ekspozīcijai priedēs pēkšņi sakustas milzīgi “čiekuri” – pāvi. Bez tam īpašs piedzīvojums ir interaktīvi izglītojošā izstāde “Kas tas?”. Šī izstāde aicina iepazīt retos un apdraudētos dzīvniekus gan pasaulē, gan arī Latvijā. Tā kā objekti ir sugas īpatņu dabiskajos izmēros vai arī atspoguļo kādas tā spējas (piemēram melnā grifa un Andu kondora spārnu izpletumu), tad iespēja samērīties ar tiem, ļauj izbaudīt šo sugu klātbūtni kā vēl nekad. Objektos atspoguļotie  dzīvnieki ir Rīgas Zoodārza kolekcijā, tādēļ apmeklētajiem ir lieliska iespēja jau ar savādāku skatu vērot voljēru iemītniekus.

Katru vakaru apmeklētāji var vērot dzīvnieku vakariņošanas programmu, jo plkst. 18.15 ar burkāniem mielojas alpakas, 18.30  ozolzīles skaļi kraukšķina pekari, savukārt 18.45 ķērpju maltīti bauda ziemeļbrieži. Līdz 23. decembrim katru vakaru no 18.00 līdz 20.00 Zoodārzā ciemojas arī Ziemsvētku vecītis, kuram varat pačukstēt kādu karstu vēlēšanos. Ja deguns nedaudz nosalis, tad sasildīties var pie ugunskura dārza centrā pie spēļu laukuma, kā arī iekštelpu ekspozīcijās, kur vasarīgā siltumā rosās neskaitāmi daudz lielākas un mazākas silto zemju dzīvās radības. Par Ziemas naktīm plašāk šeit.

Atkal darbu atsākusi izstāde “Osteo stāsti Zoodārzā”, kas stāsta par kaula nozīmi dzīvnieku dzīvē un pielāgojumiem balsta un kustību sistēmā, kuri ļāvuši attīstīties milzīgajai dzīvās pasaules daudzveidībai.

19. decembrī Rīgas Zoodārzā viesosies alpīnists un ceļotājs Kristaps Liepiņš, kurš Latvijas Abinieku zālē omulīgā gaisotnē no plkst. 18.30 līdz 19.30 sanākušajiem stāstīs par kalnos sastaptajiem dzīvniekiem.

29. decembrī Ziemassvētku vecīša virsvadībā tiks svērti mūsu ziemeļbriežu tēviņa Elmo ragi, kurus tas jau nometis decembra sākumā. Plašāk šeit.

Nāciet ciemos! Rīgas Zoodārzā piedzīvojumi ir katru dienu!

Reklāmraksts