PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

“Ziemassvētki kanonā” – tiešsaistes viktorīna skolēniem par Latvijas kultūras kanona tēmām
“Ziemassvētki kanonā” – tiešsaistes viktorīna skolēniem par Latvijas kultūras kanona tēmām
Foto: Latvijas kultūras kanons
16. decembrī plkst. 10.00 – 11.00 Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) rīko izglītojoši izklaidējošu tiešsaistes viktorīnu, kas veltīta Latvijas kultūras kanona tēmām. Pasākumā piedalīties aicināti 6.–9. klases skolēni gan no Latvijas, gan diasporas.

Viktorīnas tiešraide būs skatāma Zoom platformā. Lai iegūtu saiti, aizpildiet pieteikuma formu. Skolotāji, kuri līdz 15. decembrim pieteiks klašu grupas, piedalīsies izlozē un varēs laimēt pārsteiguma balvas no LNB.

Viktorīnas vadītājs aktieris Jānis Kronis jau pagājušajā gadā kopā ar skolēniem cīnījās par to, lai Ziemassvētki tiktu iekļauti kultūras kanonā. Pagaidām tas nav vainagojies panākumiem, taču Jānis nepadodas un turpina veikt izmeklēšanu, jo, piemēram, ārzemnieki nesaprotot – kā kanonā var nebūt kaut kas tik svarīgs! Tāpēc šoreiz  pasākuma veidošanas procesā iesaistījās un savās pārdomās par Latvijas kultūras kanonu dalījās AFS Starpkultūru programmas apmaiņas dalībnieki – Francijas, Itālijas, Taizemes un Honkongas pusaudži, kuri Latvijā ieradušies tikai augusta izskaņā un šeit pavadīs mācību gadu.

Lai piedalītos viktorīnā, katrai komandai vai individuālam dalībniekam nepieciešams dators vai telefons ar interneta pieslēgumu atbilžu iesniegšanai. Norisi var skatīties arī, uz jautājumiem neatbildot.

Piedalieties viktorīnā un uzvariet! Uzvarētājus gaida balvas.

Papildu informācija: [email protected] vai zvanot 26 420 065

Reklāmraksts