PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

10254.jpeg
Foto: leaf / 123RF
Jaunajā mācību gadā skolās darbu sāks 20 izglītības programmas "Iespējamā misija"  jaunie dalībnieki, informē programmas rīkotāji. 

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, sveicot "Iespējamās misijas" devītā iesaukuma dalībniekus, norādīja, ka Latvijai ir vajadzīgas izcilības, ko "Iespējamā misija" spēj nodrošināt. Tas nepieciešams, lai mūsu bērni dzīvo Latvijā, tiek skoloti par moderniem, globālai pasaulei, tās diktētiem izaicinājumiem un konkurencei sagatavotiem cilvēkiem.

"Pedagogu profesijai jābūt vilinošai ne tikai ar tajā ieausto misijas apziņu, bet arī finansiāli. Jaunas paaudzes pedagogu ienākšana izglītības sistēmā ir vitāli svarīga, lai sekmīgi ieviestu arī jaunu, mūsdienu prasībām atbilstošu izglītības saturu, ko pakāpeniski sāksim jau 2018./2019.mācību gadā. Mēs kopīgi strādājam pie pārmaiņām, kas ir vajadzīgas visai izglītības sistēmai. Šodienas izglītība ir nākotnes tautsaimniecība, un nākotnes tautsaimniecība ir sabiedrības labklājība un dzīves kvalitāte," uzsvēra ministrs.

Šis ir jau devītais programmas iesaukums, kurš uzsāk darbu programmā. Jauno dalībnieku motivācija dalībai tajā ir vēlme saviem skolēniem palīdzēt patiesi izprast mācību saturu, rosināt viņus sadarboties savā starpā augstāku rezultātu sasniegšanai un iedrošināt uzdot arvien vairāk jautājumus. "Iespējamās misijas" dalībnieki ir apņēmības pilni pilnveidot un uzlabot Latvijas izglītības sistēmu, lai bērni noticētu saviem spēkiem, izbaudītu mācību procesu un kļūtu par gudriem, radošiem, kritiski domājošiem un atbildīgiem sabiedrības locekļiem. Ar programmas dalībniekiem var iepazīties mājaslapā.

Pieprasījums pēc programmas dalībniekiem skolās katru gadu pieaug. Šogad 70 skolas piedāvāja 170 vakances. Šo skolu vadība augstu vērtē programmas skolotāju augsto profesionalitāti, "Iespējamās misijas" sniegto atbalstu skolotājiem un spēju ienest skolā inovatīvas un radošas mācību metodes. "Iespējamās misijas" devītā iesaukuma dalībnieki strādās skolās visā Latvijā - Ikšķilē, Bauskā, Jelgavā, Rūjienā, Ogrē, Ventspilī, Siguldā, Valmierā, Tīnūžos, Liepājā un Rīgā.

Programmas devītais iesaukums būs daļa no Eiropas Komisijas programmas "Erasmus+" līdzfinansēta projekta "A New Way for New Talents in Teaching", kas divu gadu garumā norisinās piecās Eiropas valstīs. Šajā projektā tiks analizēta "Iespējamās misijas" dalībnieku un skolotāju sagatavošanas programmu absolventu pieredze pirmajos divos gados skolā, lai sagatavotu politikas rekomendācijas visu jauno skolotāju atbalsta sistēmas uzlabošanai.